Bu son bölümde giysi ve kumaş pazarından farklı olarak, gıda-sebze ve meyve satılan kısmından resimler paylaşacağım.
Pazarın sebze ve meyveleri çok güzel oluyor.
Üstelik pek çok semt pazarına gelmeyen ürünlerde bu pazarda bulunabiliyor.
Not;
Bu resimleri Nisan 2018 tarihinde çektim, etiketlerde ki fiyatlar Nisan ayının fiyatlarıdır!
Bu arada;
Bugünkü bölümde gıda ile ilgili ürünler olduğu için sizi bol bol yemek sayfamda ki tariflere yönlendireceğim 😊
Bu mevsimde bahar sebze ve meyvelerinin resmini yayınladığım için üzgünüm.
Canı çekecek olanlardan şimdiden özür dilerim 😔
Bu resimleri Nisan ayında çektiğim için tezgahlarda mevsimin getirdiği can eriği, çağla, çilek, kiraz, dut gibi meyveler var.
Bizim bildiğimiz klasik sebze meyvelerin dışında egzotik meyvelerde (Avakado, pepino, altın çilek, kumkuat gibi) pazarda bulunabiliyor.
Taze Zencefil, taze Zerdeçal, Işgın gibi ürünlerde Bakırköy pazarına geliyor.
Bir zamanların efsane meyvesi Altın çilek ve kumkuat (okunuşu Kamkat) bulmak da mümkün.
Ben kumkuatı çok severim, mevsiminde gittiğim zaman mutlaka kumkuat alırım.
Geçen kış pazardan aldığım kumkuatlarla reçel yaptım.
Kumkuat reçelinin tarifi 👉BURADA
Pek çok derde deva olduğu söylenen Işın da yine bahar aylarında pazarda bulunuyor.
Pepino meyvesini henüz alıp kullanmadım, tadı neye benziyor hiç bilmiyorum😕
Bu teyze, ham halde ki incirleri reçellik olacak şekilde soyup, paketleyip satıyor.
Yıllar önce Bakırköy pazarından bu şekilde ham incir alıp, reçelini yapmışlığım var ama aynı teyze miydi başkası mıydı bilemem😕
Yaptığım incir reçelinin tarifi 👉BURADA
Bahar gelince pazarlar ayrı bir şenlenir, özellikle yenilebilir otlar tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu tezgahta gördüğünüz otlar Madımak otu, seveni çok olur.
Madımak ile hazırladığım, Sucuklu Bulgurlu Madımak tarifi 👉BURADA
Bahar gelince pazara bir tek ot çeşitleri gelmiyor elbette, boy boy enginarlar ve iç baklalar da pazarda satışa çıkıyor.
Taze bakla ve iç bakla ile hazırladığım tariflerim 👉BURADA
Enginarla hazırladığım tariflerim 👉BURADA
Bakliyat tezgahı
Siyez bulgurunu bilir misiniz?
Biz Kastamonu'lu olduğumuz için bizde çok bilinir.
Her yaz tatili dönüşünde Kastamonu'dan mutlaka Siyez bulguru alarak döneriz.
Fakat böyle çeşit çeşit bakliyat satan tezgahlarda da Siyez bulguru bulmak mümkün.
Siyez bulguru ve siyez unu ile daha önce hazırladığım tarifler;
Siyez Bulguru Pilavı (Siyez bulgurunun tarihini de bu yazı da görebilirsiniz)
Eğşili (ekşili) Pilav
Etli Siyez Bulguru Pilavı
Pastırmalı Ala Pilav
Siyez Bulgurlu Pırasa
Siyez Unlu Krep
Siyez Unlu Çilekli Kek
Bu tezgahta doğal, ev yapımı marmelat çeşitleri bulunuyor.
Kızılcık, kuşburnu ve özellikle alıç marmelatı şahanedir.
Bu marmelatları (kuşburnu hariç) bende yapıyorum, tarifleri 👇
Kızılcık Marmelatı
Alıç Marmelatı
Bu tezgahta da bakliyat dışında kurutulmuş meyve, sebze ve baharat var.
Kurutulmuş domatesi ve kurutulmuş sebze karışımını çok severim.
Kurutulmuş sebze karışımı ile çorba ve pilavlar şahane oluyor.
Kuru sebzelerle ilgili tariflerim;
Kuru Sebzeli Pirinç Pilavı
Yoğurtlu Kuru Domates
Kuru Sebze Çorbası
Sebze meyve satılan kısımda, giysi bölümünde ki gibi aşırı bir izdiham olmuyor, gayet rahat dolaşıp alışveriş yapabiliyorsunuz.
Resimleri bahar aylarında çektiğim çeşit çeşit otlardan ve fidelerden anlaşılıyor sanırım😊
Bu resimde görülen otlar, alttakiler kara lahana, üsttekiler ise bizde hodan diye bilinen, farklı yörelerde ıspıt-kaldirik gibi isimleri olan yenilebilir bir ot.
Yenilebilir otlarla hazırladığım yemek tariflerim 👉BURADA
Bahçeler ve balkonlar için çeşit çeşit, rengarenk çiçekler 😍
5 Bölüm süren Bakırköy pazarına ait yazı dizimizin sonuna geldik.
Yeni bir gezi yazısında görüşmek üzere...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.