2 Ekim 2019 Çarşamba

ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR!

Muhterem'le Geziye
Etnospor Kültür Festivali'nin 4.'sü bu yıl, misafir ülke Arjantin başta olmak üzere 16 ülkenin katılımıyla, 3-6 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.
Festival bu yıl "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" diyerek kapılarını azim, kararlılık ve mücadele vurgusuyla açacak.
Bu yıl festivale gidebilir miyim? henüz bilmiyorum.
Bir aksilik çıkmazsa eşimle birlikte gitmeyi düşünüyoruz.
Geçen yıl Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleştirilen Etnospor Festivaline katılmıştık, buradan festivale ait resimleri yayınlamıştım.
2018 yılı Etnospor Festivali;

Etnospor Kültür Festivali Afiş ve Duyuru

Etnospor Kültür Festivali (1)

Etnospor Kültür Festivali (2) (Geleneksel Sanatlar)

Etnospor Kültür Festivali (3) (Oba Çadırları)

Etnospor Kültür Festivali (4) 

Etnospor Kültür Festivali (5) (Atlı Spor Yarışları)

Etnospor Kültür Festivali (6) (Evrensel Tatlar)

Etnospor Kültür Festivali (7) (Evrensel Tatlar)

Etnospor Kültür Festivali (8) (15 Temmuz Destanı)

Etnospor Kültür Festivali (9) (Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi)

Etnospor Kültür Festivali (10) (Anadolu'nun Gelinleri Sergisi)


Etnospor 2019 havalimanı etkinliği
4. ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ
Atatürk Havalimanı’nda 4 gün sürecek festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler hayat bulacak. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra 14 farklı medeniyeti temsil eden geleneksel çadırlarda oba yaşamı, Mehter Takımı ve kılıç kalkan gösterileriyle tarihi el sanatları atölyeleri gibi pek çok aktivite yer alacak. Festival, Türk devlet ve topluluk çadırları, yöresel çadırlar, geleneksel lezzetler, geleneksel çocuk oyunları, çocuk tiyatroları, çocuklar ve yetişkinler için binicilik, halk oyunları, Orta Asya geleneksel toyları ve yağlı güreş etkinlikleriyle adeta bir şölene dönüşecek.
Festivalde geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere 12 geleneksel spor dalında mücadele gerçekleştirilecek. Toplamda 1.000’e yakın sporcunun katılması beklenen ve yalnızca güreş kategorisinde 250 sporcunun yer alacağı festivalde yağlı güreş şenliği de olacak. Etnospor Kültür Festivali spor ve oyun müsabakalarının yanında kültürel ve eğlenceli aktiviteleri ile de yüzbinlerce katılımcıya ulaşıyor. Festival, bu yıl Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kosova, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ukrayna, Yemen’den oluşan 16 ülkenin geleneksel yemeklerini ziyaretçilerinin beğenisine sunacak. Kıl çadırlarda oba yaşamından tarihi el sanatları atölyelerine, kılıç kalkan gösterilerinden atlı gösterilere pek çok aktivite festival alanında sahne alacak. 
Alanda 16 Orta Asya ülkesini temsil eden toplulukların yanı sıra Türkiye’nin 7 bölgesinden farklı iller de çadırlarını kuracak.
Kaynak;
https://etnosporfestivali.com/festival

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.