29 Mart 2012 Perşembe

MEYDAN MERTER ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Muhterem'le Geziye
Meydan Merter Alışveriş merkezi 2009 yılının Ağustos ayında Güngören'de açıldı.
*1.resim internetten alınmıştır.


Ulaşım;
Devlet Bakanı Egemen Bağış tarafından açılışı gerçekleştirilen Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi Merter'de, Bahçelievler Mahallesi, Eski Londra Asfaltında bulunuyor. AVM, Kale Outlet Center'ın karşısında, Efes Pilsen Fabrikası'nın yanında yer alıyor. Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi'ne Merter Güngören Sahil Yolu'ndan Edirne Ankara Bakırköy istikametine dönerek; Veliefendi Hipodromu'ndan Güngören Bakırköy istikametinde ilerleyerek; Şirinevler Ataköy Kavşağı'ndan ise Adnan Kahveci Bulvarı'nı geçerek ulaşılabiliyor.
Ayrıca Kabataş-Bağcılar tramvay hattının “Merter Tekstil Merkezi” durağında inerek alışveriş merkezine ulaşabilirsiniz.

Alışveriş merkezi adına uygun olarak meydan havasında bir konsepte sahip, tavan bölümü soğuk ve yağışlı havalarda kapanıp, güzel havalarda açılabiliyor.

Merkez ilk yapıldığı zaman giriş ve çıkışlarında kapı yoktu, daha sonra soğuk havaların da etkisi ile girişler camlarla kaplandı.


Meydan Merter Alışveriş Merkezi Hakkında Bilgiler;
Ağustos 2009’da METRO PROPERTIES Türkiye’deki altıncı alışveriş merkezini Merter, İstanbul’da açtı. Merkezin hava durumuna göre davranan bir çatısı bulunmaktadır. Bu çatı gerektiğinde açılıp kapanmakta ve güneş enerjisi mekanizması merkezin iklimlendirmesini sağlamaktadır.
Bu merkezde 30,000 m²’lik alanda 50 mağaza bulunmaktadır.
Bu modern Merkez yoğun şekilde gelişmiş bir alanın ortasındaki bir yamaçta şehir manzarasına uyumlu bir şekilde entegre olmaktadır. Orijinal mimari iki zemin katta iki eşit giriş seviyesine sahiptir. Bu seviyelerin ikisi de otopark katlarıyla bağlantılıdır. Merkezin ana kısmı sakinlere ve müşterilere yakındaki tren istasyonuna ulaşımı kısaltma imkanı sunmaktadır. 45,000 m²'lik perakende alanına sahip olan Meydan Merter Alışveriş Merkezi Merter'de aktivitenin merkezi olmaktadır.

Merkezin dışında, insanların oturup rahatlayabileceği bir peyzajlı alan bulunmaktadır. Ana seviyedeki mağazalar, büyük cam cepheler sayesinde dışarıdan geçen potansiyel müşteriler tarafından görülebilmektedir. Alışveriş Merkezi üç kattan oluşmaktadır. Üst kat yarı şeffaf, kısmi olarak renkli bir cepheyle kaplıdır.

Merkezin en çarpıcı özelliği, ana koridorunun üzerindeki çatıdır. 
Hava durumuna bağlı olarak, tenteli bir araba gibi açılıp kapanabilir.
Yağmur sensörleri, yağmur yağarsa çatının tekrar kapanmasını sağlamaktadır. 
Çatı güneşli havada otomatik olarak açılarak herkese dışarıda olduğu hissini vermektedir.

30,000 m²'lik alanda 50 mağaza, bir restoran ve birkaç kafe bulunmaktadır. Merkez, teraslar halinde tasarlanmış olup, müşterilerin Merkezin şehir yaşamında koşuşturma arasında rahatlamasını sağlamaktadır.

Burada, Merkezin ziyaretçileri temiz hava alabilir ve daha fazla perakende terapisi için pillerini şarj edebilirler! Real hipermarket 14,000 m²'lik alanda bölge sakinlerine sürekli geniş bir ürün yelpazesi sağlamaktadır. İkinci ana kiracı olan Media Markt, yaklaşık 7,000 m²'lik mağazasında elektronik sektöründe uluslararası markaları sunmaktadır.

Çeşitli giyecek ve ayakkabı perakendecilerine ek olarak, yerel olarak ünlü birçok marka Merkezdeki mağazalarda yer almaktadır.


Metro Group tarafından yapılan M1 Meydan Merter Alışveriş Merkezi’nin Metro Group Asset Management Genel Müdürü Gündüz Bayer, M1 Meydan Merter’i “kapalı kutu” olarak inşa etmediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

“AVM’nin cam tavanı sensörleri sayesinde havanın durumuna bağlı olarak 8 dakika gibi kısa bir sürede açılıp kapanıyor. Bu yüzden biz bu sisteme tıpkı arabalarda olduğu gibi ‘cabrio tavan’ adını verdik. Tavan cam olduğu için kapandığında da ferah bir his veriyor.”

Tüketicilerin M1 Meydan Merter’i bir geçiş noktası olarak kullanmalarını amaçladıklarını belirten Bayer şunları kaydetti:
 “En büyük isteğimiz burasının pasaj gibi kullanılması, altımızdan geçen tramvay yoluyla yukarıda kalan konutların birleşmesi, insanların Meydan Merter’i bir geçit olarak kullanması... Kapılarımız hiç kapanmayacak. Günün her saatinde, burası bir geçiş güzergâhı olacak.”

Mağazalar hesaplı olacak;
Mağaza karmalarında, hem ulusal, hem uluslararası, hem de yerel mağazaların bulunduğunu belirten Bayer, “M1 Meydan Merter’de satış fiyatları çok yüksek olan mağazalar olmayacak. Daha hesaplı olanlara yer vereceğiz” dedi.

M1 Meydan Merter’de 50 adet mağaza ve yeme içme alanlarının yanı sıra, 14 bin metrekarelik Real ve 7 bin metrekarelik Media Markt mağazasının bulunacağını ifade eden Bayer şöyle devam etti:

“Burası 45 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu. 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. 1320 araç kapasiteli bir otoparkı var.”

M1 Meydan Ümraniye’de jeotermal enerjiden faydalandıklarını anlatan Bayer, “Burada da güneş enerjisi kullanacağız. Bu da kiracılarımızın yan giderlerini düşürüyor. Burada kullandığımız sistemle karbondioksit salınımını da yılda 308 ton azaltıyoruz” dedi.

700 milyon euro yatırım;
Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu da grubun 1990 yılından bu yana Türkiye’de 700 milyon euro yatırım yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu:
“13 adet Metro toptancı mağaza, 12 adet Real Hipermarket ve 9 adet Media Markt mağazasıyla hizmet veriyoruz. Güney Kore yatırımlarının yarısını ‘yeşil yatırım’a yönlendiriyor. Sanırım Türkiye’de güneş enerjisi kullanan tek AVM yatırımcısı biziz. Bütün dünya buna yönelirken Türkiye’de sadece bizim yapmamız biraz üzücü. Marketlerimizdeki poşetlerimiz bile doğaya saygılı poşetler. Biz bu konuya çok önem veriyoruz"

Alışveriş Merkezinin 5D Sinema Eğlence Merkezi var ama ne yazık ki sinema salonu yok!

Meydan Merter AVM Adres: Bahçelievler Mah. Eski Londra Asfaltı No:5 34181 Bahçelievler /  İstanbul
Not; Açıkçası web sitesi çok verimli ve güncel değil, hem çok ağır açılıyor, hem de içindeki mağazaların bilgilerine ulaşılamıyor.

Meydan Merter AVM Mağazalarından bir kısmı;
ADIDAS-ASLI BÖREK- BURGER KING- CHOCOLATE DREAM-CLEAN CITY- CORN IN CUP – ÇETİNKAYA-DEFACTO-DEICHMANN - DP PERFUMUM -ECZANE MEYDAN -ENGLISH HOME –FLORMAR- GRATİS-GO KART HADİBEY-HATEMOĞLU- HOTİÇ STORE- İSTİKBAL-KAVAKLI LUNAPARK-KOCATEPE CAFE & RESTORANT-KOTON- KİĞILI -KRC-KEMAL TANCA-KÖFTECİ RAMİZ- LC WAİKİKİ-MADO-MEDİA MARKT- POPEYES-REAL-SAMPİ PİDE-SBARRO-TEKNOSA-TOYZZ SHOP.


Merkezde ne yazık ki bir kitap evi yok, fakat Real marketin geniş bir kitap bölümü var.
Kitap-Dergi-Dvd ve kırtasiye ihtiyaçlarınızı Real Marketten alabiliyorsunuz.


Yiyecek-İçecek Bölümü.









Meydan Merter'in yan tarafında Kale Outlet Center A.V.M var.
Bu resimleri oradan çektim.
Arada ki molozlarla dolu olan arsayı Ağaoğlu almış diyorlar, ne tür yatırım yapılacağını  henüz  bilmiyorum.


Bu resimleri de bu yıl İstanbul'a karın ilk yağdığı günlerde 27 Ocak'ta çektim.




Media markt teknoloji market


Alışveriş merkezinin karşısında Türk tekstilinin kalbi olan Merter Tekstil atölyeleri ve fabrikaları var.




gece çekimleri

Yeni bir gezide görüşmek üzere.....

2 yorum:

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.