Akçaabat köftesi, Çayeli kuru fasulyesi, mıhlama, kavurma, sarma ve daha pek çok Karadeniz lezzetlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Not;
1. resim ve kroki resmi kendi web sitesinden alınmıştır.
*Aşağıda ki bilgiler Anzer Sofrası'nın kendi web sitesinden alınmıştır.
Anzer Sofrası’nı kısaca tanımlamak gerekirse, Doğu Karadeniz mutfağı olarak hizmet veren bir aile restoranıdır.
Ana mönüde kullanılan tüm malzemeler yörelerinden, Doğu Karadeniz’den geliyor ve yemekler yöresel özellikleri değiştirilmeden, orijinal reçetelerine-yöresel tariflerine bağlı kalınarak yapılıyor ve bunun için mutfağa Temel Usta giriyor, ana yemekleri kendisi yapıyor.
Lokantanın ana ham maddesi olan kuru fasulye ise Erzurum, Hortuk’tan, diğer adıyla İspir’den geliyor.
Beş saat boyunca, her saat başı asidi alınan ama öncesinde bir gece boyunca suda bekletilen fasulye böylece gaz yapmıyor, mideyi rahatsız etmiyor Anzer Sofrası’nın kuru fasulyesi ünlü olmayı hak ediyor; çünkü yapımında hiçbir kaçak madde bulunmuyor.
Et kolesterol yapmaması için iki kez haşlanıyor, biber salçasıyla, bakır tencerede susuz olarak pişiriliyor.
Temel Fıstık için bir yemek sağlığa ve hemen herkesin damak zevkine hitap edebilmeli.
İletişim / Adres
Kefeliköy Bağlar Yolu Cad No:5 Sarıyer / İstanbul
Hacı Osman Yokuşu'nun denize ulaştığı yer.
Rezervasyon : 0 212 223 25 33
Mail :
info@anzersofrasi.com
Web : www.anzersofrasi.com
Hava sıcak olduğu için teras katında kahvaltı yaptık ama mekanın alt katta kapalı yeri var.
Kavurma, muhlama (kuymak), tereyağlı yumurta başta olmak üzere, çeşitli kahvaltılıklar, bal, tereyağ, bol yeşillik, mevsimindeyseniz bol bol domates-salatalık, sınırsız çay kişi başına 20 liraydı.
Özellikle Mıhlamasını ve kavurmasını çok beğendik.
Garsonlar çok ilgili, güler yüzlü, hizmette hızlıydı.
Yeni bir gezide görüşmek üzere!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.